Какъв цвят да изберем в дневната? За изискан, стилен и изпълнен с чар интериор.

Най-често големият проблем при този избор е как да съчетаем собствените си предпочитания с модните тенденции при обзавеждането и то така, че да не се налага да повтаряме избора си сравнително дълъг период от време. Всеки цвят е красив по своему, но кой да изберем за водещ?

Възможностите, които предоставя зеленото, са неизчерпаеми – това е цветът на живата природа. Зелените тонове действат успокояващо и премахват умората.

Топлите тонове са цветовете на слънцето – жълто, оранжево до границата на червеното. Не се колебайте за жълтото и оранжевото, но имайте предвид, че големите пространства, боядисани в червено, създават агресивна обстановка. Но отделни елементи в този, наситен със страсти цвят, ще придаде особено свежа атмосфера на помещението.

Синьото пък „охлажда“ прекалено емоционалните личности – този цвят носи полъха на вятъра, романтиката на морето и свежия въздух. Всички нюанси на лилавото са доста ексцентрични и мистериозни. Експериментирайте, но не прекалявайте с него. С този цвят със сигурност ще проявите ярка индивидуалност.

 

Кафявото – цветът на земята, се съчетава много добре с топлите цветове. Но с него лесно може да се създаде монотонност на интериора, затова трябва да се използва умерено, ако не обичате скуката. Добре стои в комбинация със светло жълто и бежово.

 

С бялото трудно може да се сбърка, но за да не стои твърде стерилно, е добре да се заложи на ярки, открояващи се акценти.

 

 

 

Черното винаги придава луксозна нотка на интериора, но е по- добре да се използва само като рамка на останалите тонове или като акцент. Създава впечатляващ контраст почти с всички останали от цветовата палитра. Избирайте цветовете с много желание и любов, така резултатът ще бъде винаги успешен!